Webbdesign: trender 2019

Att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna när det kommer till webbdesign en viktig faktor för att du ska lyckas online. Många förändras sker varje år när det kommer till visuella effekter, algoritmer och vilket innehåll du ska ha på din sida. En hemsida som idag ser minimalistisk och modern ut kan se förlegad och gammal ut om bara ett par månader. Därför är det viktigt att veta vad skillnaden mellan en trend och en förbipasserande design ser ut när det kommer till att designa din hemsida. Du vill säkerställa att din hemsida kommer att se fantastisk ut under de kommande åren och inte likna en gammal strumpa. Så vad kan vi vänta oss under 2019? 2019 kommer handla om användarvänlighet. Du kommer se hur allt fler sidor prioriterar hastighet på hemsidor som i allt högre utsträckning är anpassade för mobila enheter. De ska fånga ditt intresse på en gång genom en kombination med visuellt tilltagande effekter och kraftfulla video-bakgrunder.

Hastighet

Hur lång tid tror du att det tar innan din besökare har bildat sig en uppfattning om din hemsida och ditt företag? Om du försöker imponera på dem online så handlar det om mindre än tre sekunder. Vi människor tenderar att vara impulsiva och snabba med våra beslut. Därför är det viktigt för oss att vi snabbt för den informationen vi vill ha på ett visuellt tilltalande sätt. Om vi behöver vänta medan din hemsida laddar är det inte ens säkert att vi stannar kvar för att se vad du har att erbjuda. Så håll det i åtanke: en vacker sida kan vara vacker.

 

Vad du ska skrika ut

Men det gäller att man tar sig tiden för att se din vackra hemsida. Så om det tar flera sekunder innan den laddar klart för du använder dig av flera högupplösta bilder så kanske du bör fundera kring valet av dina bilder och vad du försöker säga till dina kunder. Det är helt enkelt viktigt att du snabbt fångar tag vid din besökare och skriker ut: det här är anledningarna till varför du borde stanna kvar och läsa mer om hur vi kan hjälpa dig.

Vad erbjuder du?

Kort sagt betyder det här att alla hemsidor kommer att behöva ladda betydligt snabbare i framtiden. Så när du prioriterar och designar din nya hemsida implementera funktioner som gör att den laddar snabbt. Jag kan inte understryka vikten av det här nog. Vi kan helt enkelt inte förlita oss på att personer kommer att stanna kvar bara för att vi vet att vår produkt eller tjänst är något de behöver. Vi måste sälja in det till våra kunder omedelbart och det gör vi inte genom att låta dem vänta. Jämför det om en person går in i en butik. En butiksförsäljare ska omedelbart hälsa på personen och fråga om dem behöver någon hjälp. Samma resonemang ska appliceras när man designar en hemsida. Svara på de viktigaste frågorna först: varför är er produkt eller tjänst bättre? Sedan kan du låta dina kunder veta de exakta detaljerna kring vad du erbjuder. Men fånga dem direkt.