Utrustning för att börja vlogga

Det att vara bloggare är mycket trendigt i våra tider. Det finns massa folk som vill uttrycka sig offentligt och har något intressant att berätta. Problemet uppstår när man börjar ha tankar om att börja vlogga på riktigt. Det dyker upp massa frågor som man inte vet svar på. Vilken typ kamera ska man köpa, vilken plattform ska man använda, vad behöver man förutom kameran. Alla dessa frågor blir själv mer problematiska när man försöker fördjupa sig i ämnet utan någon mer erfaren person som kan hjälpa till med saken. Det är därför viktigt att inte ge upp sig, men hitta olika sätt att hitta information man söker.

Vad som är viktigt i början?

Vad som är viktigt i början?
Vad som är viktigt i början?

Vlogging i sig själv är inte särskilt svårt. De två mest populära plattformen som används till blogging är Facebook och YouTube. Alternativt går det att ladda upp kortare filmer på Twitter, men allt beror på formen man vill ge sina filmer. När det gäller hårdvaru, ska man veta att i vlogging det är inte bara kameran som är viktig. Det finns många dyra detaljer som ska förbättra kvalitet på filmer man skapar. De kanske inte är helt nödvändiga, men bland väldigt goda resurser på nätet, ska man skilja sig från folkmassan på något sätt. Kvaliteten är en bra väg att följa. En av de viktigaste saker man ska ordna är kvalitet på ljud. Det spelar ingen roll om ljudet ska komma från kamera eller extern mikrofon, men det är viktigt att uppnå perfekt kvalitet på ljud. Man kan förlåta dålig kvalitet på bild, men dåligt ljud gör man irriterad på direkten som avgör att man stänger av fönstret utan att ge chans till innehållet man presenterar.

Är det dyrt att börja vlogga?

I själva början, när man vill bara testa om man är bra på det är vlogging ganska billig. Det enda man behöver är vanligtvis en kamera. Tillgång till vlogging plattform är kostnadsfritt och de flesta tillgång till smartphone som kan spela in videor i väldigt bra kvalitet. Vlogging börjar vara dyr när man vill uppgradera sin utrustning när man ser att det börjar tjäna på sig. Det finns faktiskt ingen topp gränsen som man kan betala för utrustning till vlogging. De dyraste elementen är själva kameran och linsen. Det att uppnå ett gott ljud inte heller är så billigt. Man behöver kunna anpassa mikrofon till miljön man ska spela in ljudet i. Det är stor skillnad mellan inspelningar som man vill göra inomhus och de som man vill göra utomhus. Olika och vanligtvis dyrare  metoder används att dämpa oväsen som naturligt uppstår utomhus. Det finns många proffs som kan på olika sätt förbättra kvaliteten på inspelningarna i mjukvara, men det aldrig blir bättre än äkta inspelningen man kan ta upp. Sådana saker som gimbal, mjukvara som används till bildbehandling och många andra elementer kostar en del, men de kan tydligen förbättra slutproduktet man levererar. Dessa saker brukar man inte uppskatta i själva början, men med tiden skillnaden blir mycket tydlig. Kvaliteten kan inte byggs på en dag och det ska man komma ihåg med.