Tjäna pengar via internet – del 3

Om du älskar spel kan du undra hur du gör din passion till vinst. Ett sätt att tjäna pengar som en spelare är att strömma videor av dig själv som spelar spel som till exempel på en plattform som Twitch, som har 100 miljoner sidvisningar per månad. Här är vad du behöver veta om hur man tjänar pengar på Twitch. Om du inte har hört talas om webbplatsen, oroa dig inte. Det är fortfarande ganska nisch. Twitch är en websida där folk laddar upp eller streamar live samtidigt som de spelar spel via dator eller konsol.

Spela in lönen

Användare skapar en kanal som strömmar levande spelvideoklipp, som kommer till webbplatsen från datorer eller konsoler.  När du tittar på en viss video kan du se spelet och en webbkamera av personen som spelar spelet. Så, de tre komponenterna i en Twitch-kanal är själva spelet, webbkamerans video av spelaren och ljudkommentaren. Det betyder att programföretag behöver en dator eller konsol och annan spelutrustning, plus en kamera och ett mikrofonhuvud för sändningsändamål.  Självklart behöver du inte spela videospel 24 timmar om dygnet, men din kanal kommer att finnas där ute.  Du kan ladda upp förinspelade videor, men i allmänhet är syftet med Twitch att ge webbplatsens cirka 100 miljoner användare tillgång till levande strömmar av spel. Att registrera dig för en Twitch-kanal tar bara några minuter, du kan skapa din egen inloggningsinformation eller använda ditt Facebook-konto. Processen för sändning beror på hur du spelar spel (dator vs spelkonsol) och på den specifika utrustning du använder.

Interagera med spelare

OK, så du har ställt in en Twitch-kanal och du är redo att börja sända ditt spel, först är det en bra idé att bestämma en ton som kan bidra till att skapa ditt personliga varumärke på Twitch. För att hjälpa dig att skapa den tonen, överväga några ledande frågor: Vill du ha din kanal att vara rolig eller allvarlig? Handlar du om att hjälpa andra spelare, konkurrera med andra spelare eller göra tittarna skratta? Vilken typ av publik vill du locka till, och Kommer du vara den bästa spelaren eller den roligaste spelaren? Videon själva är inte det enda sättet att nå tittare, Twitch har också en chattfunktion där tittarna kan träffa dig i ditt chattrum för att ställa frågor om spel, eller lära känna dig bättre. Att svara tittare är vänliga och hjälpsamma sätt som kan hjälpa dig att behålla och få fler följare. En annan viktig faktor i din framgång på Twitch är de spel du väljer att sända dig själv att spela.

Vägen till youtube

För Twitch kommer reklamdollar delvis från att innehålla särskilda spel på sina webbplatser. Skaparna av dessa spel betalar Twitch för exponeringen som webbplatsen ger dem. Om du är en användare delar du alla annonsintäkter som din kanal gör med Twitch.  I din sändningspanel kan du ändra inställningarna på din kanal för att visa hur många annonser du vill spela per timme under din videoström (vanligtvis tre annonser). Annonsintäkterna från besökare till din kanalvisning och klicka på annonser delas mellan dig och Twitch och betalas ut av Twitch till ditt PayPal-konto. Om du vill lägga till länkar som tittarna kan följa för att köpa specifika spel kan du tjäna pengar på dessa klick. Twitch ägs av Amazon, så de här länkarna kommer att vara ett Amazon-spelköp. Tips: Om det går bra på twitch och du känner att du har många följare. Starta då gärna en Youtube kanal där du även där kan lägga upp videor som folk kanske missat eller vill se igen, då du kan tjäna pengar där med.