Tjäna pengar via internet – del 2

Det finns nog ingen i dagens läge som inte vet vad YouTube är, men det är inte alla som har koll på att det finns en hel del människor som tjänar stora pengar på att ladda upp videos. En av de ledande youtubers är faktiskt från Sverige och heter Pewdiepie, denna personlighet tjänar miljoner på att bara lägga ut videos. Det vore en dröm för många men den svåra biten återstår, hur går man egentligen tillväga för att uppnå detta? Vill du bli en YouTuber måste du först förstå din passion – oavsett om det är prylar, kändisskvaller, religion, politik, husdjur, smink och så vidare. Det viktigaste är att ta reda på vad du vill göra videor om och ha kul. Det är också perfekt om du gör något unikt med lite nischinnehåll. Skapa en gratis YouTube-kanal och registrera dig för att AdSense ska tjäna pengar på dina videoklipp.

Bra ljud

Du behöver inte en dyr hårdvara för att komma igång, innehållet är mycket viktigare än att ha 4K eller 360-graders video.  Bra kvalitet hjälper, men dagens smartphones är mer än tillräckligt bra för att börja med. Med det sagt är bra belysning väldigt viktigt. Naturligt är bra, om du kan vara utomhus, nära ett fönster eller hämta någon belysning. Tydligt ljud är också avgörande, att ha en bra mikrofon riktad mot dig så att ljudet inte blir brusigt och att tittarna som följer dig kan höra ordentligt vad du vill ha sagt, annars är det stor chans att dom går vidare till en annan kanal.

Starta kanal

Klipp ut dina ämnen och börja skapa nytt innehåll regelbundet, bara tryck rekord på kameran och prata. Tänk på att vara dig själv, du kommer också att bli bättre på att vara värd med tiden som går.  Om dina videoklipp kräver andra personer och / eller redigering, hitta några vänner som kan hjälpa till med detta. När du gör filmer så tänk på att dom sträcker sig från fem till 20 minuter och inte längre, försök i så fall spenderar mer tid till redigering av din video. Påminn dina YouTube-tittare om att prenumerera på din kanal, under eller efter att videon spelas, i avsnittets beskrivning eller kommentarer.  Tag dina videoklipp med relevanta sökord, så att folk kan hitta ditt arbete. Tryck trafik till din YouTube-kanal från andra sociala plattformar. Att öka dina abonnenter kommer inte att hända över natten, men fortsätt och fortsätt. Konsistens är nyckeln, och du kan nå ut till andra skapare för råd eller samarbete. Försök även interagera med dina tittare genom att svara på kommentarer.

Få betalt

Den första intäktsströmmen du sannolikt kommer att utforska är annonser, du måste ange dig som en YouTube-partner. Detta kan enkelt kan göras i avsnittet Creator Studio på ditt YouTube-konto genom att gå till Kanalmenyn för att verifiera ditt konto och aktivera Monetization. När du har blivit en partner måste du ha ett AdSense-konto för att välja Googles annonsnätverk för att faktiskt få betalt och se annonsinkomstrapporter. Du kommer att vilja ägna särskild uppmärksamhet åt kön, för fördelning av man och kvinna, och om din publik skingrar en väg.  Ålder för de områden som de flesta av dina publikmedlemmar hamnar i, geografisk plats för de länder eller städer där dina tittare tittar på dina videoklipp och vissa märken kanske du vill fokusera på klocktid: Det totala engagemanget hos din publik om du tittar på dina videoklipp. En kombination av ovanstående för att måla en mer exakt bild av din publik genom att titta på saker som antalet tittare du har i ett visst åldersintervall.