Tjäna pengar via internet – del 1

Tekniken förnyas ständigt och tack vare internet, sociala medier och mobiltelefoner har det orsakat en dramatisk omvälvning i det sätt vi lever, arbetar och underhåller oss själva idag. Men med så mycket förändring i världen idag och en nästan ögonblicklig tillgång till jordens befolkning genom sociala medier och online sökning, kvarstår många fortfarande förvånade över hur de kan utnyttja denna kraftfulla teknik, väl tillgänglig via internet, som vi faktiskt kan tjäna pengar på online. Ärligt talat är det är inte lätt att tjäna pengar online idag.  Med så mycket konkurrens och så många personer och rubriker som strävar efter vår uppmärksamhet, har det blivit en ständigt ökande utmaning att sikta igenom och hitta ansedda källor för att skapa en respektabel inkomstnivå via nätet. Vi kommer i 3 delar försöka förklara för dig 3 olika sätt att kunna tjäna en slant eller leva med ekonomisk trygghet beroende på din vilja, envishet, kreativitet och målsättning.

 

Skapa din egna app

Idag har i princip väldigt många en mobiltelefon Världen över, dessa mobiltelefoner får ständigt förbättringar och med detta tillkommer program ”appar” som används genom mobilen till diverse saker so Banken, spel eller titta på film. Utbudet är stort och känner du att du har en bra ide och koncept riktat till alla åldrar eller en specifik grupp, så kan detta vara något för dig. Det här är förmodligen bara realistiskt om du redan har någon programmeringserfarenhet, men oavsett din förmåga kommer det att ta tid att lära sig de komplicerade Android-arkitekturen och bli en kompetent Android-utvecklare, men detta tillvägagångssätt ger dig den största flexibiliteten: de typer av appar som du skapar skulle begränsas endast av dina egna förmågor som programmerare och designer. Annars om du har ekonomin kan man alltid hyra ett lag för att bygga det åt dig. Annars kan man betala någon annan för att skapa ens app, men hur mycket det här skulle kosta beror på appens komplexitet. Andromo är ett skapningsverktyg för självbetjäning, använda Andromo App Maker är ett mycket lättare alternativ. Du behöver inga specialkunskaper, allt du behöver är en idé för en app som kan byggas med de funktioner som Andromo tillhandahåller.

Att tänka på

Ett bra alternativ är att bygga en “gratis” och “betalda” versioner av dina app, en betald version av din app med exklusivt innehåll som inte är tillgängligt i den fria versionen. När du uppdaterar dina appar uppdaterar du den betalda versionen först. Målet är att använda den fria versionen för att locka användare och få dem till skyltfönstret med hopp om att de gillar appen. Ett gemensamt tillvägagångssätt är att bygga en gratis version med annonser och erbjuda en betald version med alla annonser borttagna, men Android-användare har blivit vana vid att se annonser och det kan inte vara tillräckligt med ett incitament på egen hand. Därför är det bar att ge ett unikt innehåll och på så sätt lyckas på marknaden, man kan dessutom tillhandahålla innehåll som inte är tillgängligt någon annanstans. Detta gäller speciellt om du har kunskaper eller expertis inom ett område som andra kan dra nytta av. I det här fallet är innehållet du skapar den verkliga produkten som användaren betalar för (eller att de tittar på så att du får betalt genom att visa reklam). Tanken är att din app bara är ett medel för att människor ska kunna komma åt ditt innehåll.