Kändisbloggare

När bloggarna började dyka upp på nätet så var världen snabba med att hänga på denna nya trend, alla hade någonting att säga. Till en början så användes dessa nästan som dagböcker på nätet, man skrev av sig för hela världen att läsa men i verkligheten var det kanske en eller två av ens vänner som läste om man hade tur. Folk blev nästan för öppna med sina liv och var villiga att ventilera alldeles för känsliga detaljer, men som tur var hittade väldigt få besökare hit och med tiden dog dessa bloggar ut. Som tur var fanns där människor som förstod vad en blogg skulle användas till och kunde sätta standarden för vad som krävdes av någon som ville bli framgångsrik inom detta. Det var kvinnorna som tog överhanden om bloggarna och det är förmodligen de som har övertaget än idag. Många tjänar nu för tiden pengar på sina bloggar, men det krävs hårt arbete för att kunna göra det.

Graaf visar upp

Det finns en hel del kändisar som driver bloggar tillsammans med andra delar av karriären. Magdalena Graaf är en av dem, på sin blogg skriver hon om hur det är att leva hennes liv med barn, jobb och de vanliga vardagsbekymmer som vi alla har. Hon delar med sig av bilder från sitt privatliv och visar upp ett hemma liv precis som för vilken annan människa som helst. Så klart dyker en del reklam upp här och där, men det är tack vare den som bloggar faktiskt kan drivas. Vackra bilder blandas med vardagsstök och hon tar upp ämnen som alltid ger en intressant läsning.

En glimt in i livet

En annan kändis som delar med sig av nästan alla aspekter av sitt liv på sin blogg är Charlotte Perrelli. Som bloggerska åt damernas värld kan man läsa om hennes och familjens äventyr blandade med vackra bilder och recept. Man har fått följa husbygget i Åre och renoveringen på Djursholm. Det är alltid lite extra spännande när man kan få en inblick i privatlivet hos dessa människor som oftast annars höjs till skyarna av fansen, bakom ytan är de trots allt vanliga privatpersoner de också. Sen är det så klart inte ett frivilligt arbete att vara bloggare, det är en form av arbete som betalar en lön och förmodligen är det lättare att komma igång ordentligt om man har ett namn som människor känner igen.

Håller koll

Men det är inte bara kändisar, privatpersoner och företag som kan åstadkomma framgångsrika bloggar. En av de mest framgångsrika bloggar i Sverige är Bloggbevakning, en blogg om andra bloggar helt enkelt. Här håller man koll på andra bloggar och sociala medier tillsammans med en gnutta humor och tanke nötter. Vill man ha det senaste skvallret från online världen är det hit man ska vända sig, de håller koll på det mesta man kan tänkas vilja veta om vad som pågår där ute. Men nog är det lite bisarrt att en blogg om bloggar ska vara en av de mest framgångsrika i vårt land, fast om det kan generera en inkomst är det en bra väg att gå.