En vanlig dag för en influencer

Få yrken är så svår att förstå som influencer. Vad gör de om dagarna egentligen och är influencer verkligen ett yrke? En dag fick jag förmånen att hänga med en influencer en hel dag. Jag lovar att det blev en fullspäckad dag. Det var på ett villkor jag fick följa henne, att jag inte skulle ta bilder så man såg henne ansikte och att jag inte avslöjade hennes namn. Därför kallar jag henne för Jenny i texten. Att jag inte fick avslöja vem hon är berodde på att hon ser sig själv som ett varumärke och är extremt noga med vad som kommer ut om henne, hon vill ha koll på allt hon kan ha koll på.

Bakgrunden

Först lite bakgrund. Jenny är en influencer med inriktning mot skönhet och mode. Vad som fångat tittarna är kanske hennes vardagliga sätt. Men även om hon i princip dagligen blir kontaktad av företag som vill jobba med henne så innebär det inte att hon kan dra ner på takten. Det finns hela tiden krav att prestera. Jag bad henne att skriva dagbok om hennes dag, från det att hon slår upp ögonen tills hon somnar.

Dagbok från morgonen

05.45 – Vaknade och tog min första kaffekopp för dagen. Det är härligt att vakna tidigt innan alla andra så att jag får lite tid för mig själv.

06.30 – Jag går igenom min Instagram och YouTube-kanalen det första jag gör varje morgon, försöker kommentera, svara och gilla så att mina följare känner att de är sedda. Att interagera är ett måste. Det ska vara kommunikation och inte bara en väg. På det sättet kan jag hålla dem kvar som följare, vilket är ett måste i mitt yrke. Efter det kollar jag mina e-postmeddelanden och svarar det som är akut och annat sorterar jag in på rätta platser i mappar, för att senare åtgärda. Sedan tar jag en banan, vatten och skyndar iväg till gymmet. Ibland tar jag stylade bilder från gymmet men andra gånger helt ofixade bilder sådär direkt från verkligheten liksom. Oavsett vilket så är alla bilder väl planerade.

09.00 – Är jag tillbaka från gymmet och gör en frukost av havregrynsgröt och färska bär och mandelmjölk. Eftersom det är en speciell dag som kommer att bli lång så lägger jag extra tid på hudvården för att förbereda för smink som ska sitta hela dagen och kvällen och natten. Därför både skrubbade jag och lade en ansiktsmask. Efter det lade jag noggrant en basmakeup som jag sedan förstärker med en starkare framåt kvällen.

10.00 – Hade några Skype-möten med kunder och potentiella kunder från hela världen. Jag drog bara på en fin topp och mjukisbyxor. Så skönt!

Dagbok från morgonen

Dagbok från lunch

12.00 – Dags för lunch, jag äter alltid sallad till lunch och dricker en massa vatten. Att ha rutiner hjälper mig att få saker gjorda, jag blir mer effektiv. Efter det har jag möte med en stylist på en modetidning inför en plåtning. Temat var Hollywood så det var häftigt att prova alla coola och glamorösa klänningar.

14.30 – Hemma och tar hand om e-posten och mina kanaler i sociala medier. Spelar sedan in en youtube-video som handlar om min hårvård och hur man får håret att växa.

17.00 – Börjar förbereda mig för kvällens fest. Outfiten är redan planerad sedan läng så den ligger framme, sponsrad av ett modeföretag. Det är något jag alltid måste skriva i mina poster på instagram, om något är sponsrat. Eftersom det är fest så tar jag på lite extra glitter i min makeup.

20.00 – Dags för röda mattan! Känner mig som en riktig stjärna. Blir fotograferad och blir sedan anvisad till det bästa bordet med massa kändisar.

22.00 – Middagen är över och showen börjar, det var en ny kollektion av handväskor och skor i fokus.

01.00 – Festen är över och jag beger mig hemåt, lång, hektiskt och rolig dag till ända. Och många tankar snurrar i huvudet kring jobberbjudanden.

Att avrunda dagen

Att avrunda dagen

När jag vill rensa hjärnan från intryck efter en lång dag så spelar jag gärna på min ipad, så det gjorde jag nu. Det brukar bli www.scrabblegames.info eller www.pokerstarscasino.eu eftersom de båda har många spel att välja på. Efter det brukar jag vara ganska nöjd med dagen och slår igen mina ögon. Sömnen brukar komma direkt. Det fanns en tid när jag helt enkelt inte kunde stänga av hjärnan vid sängdags, den fortsatte snurra och snurra. Men jag insåg en dag att för att kunna lösa problem eller ta rätta besluten så måste hjärnan få vila under natten. Därför bestämde jag mig för att aldrig tänka jobb i sängen utan sovrummet är en arbetsfri zon. När jag väl bestämt mig för det så funkade det mycket bättre med sömnen och jag blev mer effektiv under dagarna eftersom jag orkade mer.