En framgångsrik hemsida – del 3

Hur man ser tillbaka på det man gjort är avgörande för vad man har presterat, därför kan det vara bra om man regelbundet ställer sig själv frågan: Om jag skulle se tillbaka på detta om 10 år (ja eller en dag, 6 månader, 1 eller 5 år) vad skulle du då ha ändrat? Det svar du får från dig själv är precis det du behöver ändra. Idag finns det dessutom en ökande trend där människor som tjänar som mest pengar online, köper en hög procent av sin reklam. De har helt enkelt lärt sig en extra färdighet som bygger på den ledande generationen och kostnad per förvärv. Om du själv inte lär dig dessa färdigheter så kommer du gå miste om något. Köpt reklam bör inkluderas i online promotions.

Viktiga listor

Någonting som drar besökare är topplistor, dessa kan stå för 80% av trafiken på sidan, även om det bara tog 20% av ens egen tid att skapa dessa. Folk söker ständigt efter topplistor för en hel drös olika produkter, resor och massa annat, alltså är detta något som kommer leda dem in till din sida och sedan låta dem hitta annat intressant som håller dem kvar. Från egen erfarenhet vet jag att det är mycket lättare att starta sina dagar produktivt, när dagen lider mot sitt slut är det mycket svårare att bli produktiv och inte göra annat.

Sprid dina ägg

Man bör inte lägga alla sina ägg i samma korg, framför allt när det gäller att tjäna pengar på din hemsida. Begränsade sätt att tjäna pengar innebär en begränsad vinst, och det finns nog ingen som faktiskt vill begränsa vad de egentligen vill kunna dra in på en verksamhet. Bannerreklam är ofta något som många begränsar sig till, det är bara detta de väljer att dra in pengar på. Reklamköparna kommer och går från månad till månad och ingen månad är den andra lik, diversifierar  man istället sin inkomst med hjälp av olika metoder så som marknadsföring via andra email, coaching och e-böcker kommer man tjäna mycket bättre. Ingenting är säkert i varken livet eller affärslivet och bara för att något fungerade idag så är det inte säkert att det gör det imorgon. Detta gäller marknadsföring, sälj, besökare och reklam, det finns inga garantier. De enda garantin du faktiskt kan lita på är dig själv.

Sprid dina ägg

Lika barn leka bäst

Omringa dig själv med människor som har lyckats, sidor som retireat21, IncomeDiary och PopUp Domination är sidor som alla kom till tack vare människor som hängde med andra likasinnade. Har man alla samma utsikter för vad man vill med det man ska ge sig in på så finns det mängder med tips och idéer man kan få från andra människor som kanske till och med har gjort det innan eller har planer för någonting liknande. Man bör också ha nedskrivna och underskrivna kontrakt med sina partners, folk kommer blåsa dig på mindre pengar än du skulle kunna tänka dig. Även småsummor är något som retar en girig person, därför är det viktigt att ha svart på vitt vad som ska betalas och inte.