info@prikmig.nu

Nyheter

Sökmotormarknadsföring (SEM)

Många använder sökmotorer som till exempel Google dagligen i sitt privatliv eller på jobbet. Dessa hemsidor ger alla individer med internet möjligheten att leta efter information, hemsidor, produkter eller tjänster. (mer…)

Läs mer

Vägen till en lyckad vlogg

Det finns många sätt som kan uttrycka sig på. Skrift, foto, måla, spela, sjunga och massa mer. Nu finns det ytterligare ett sätt där man kan få ut sina tankar och känslor. Ett annat sätt där man kan dela med sig av vad man vill förmedla till världen – nämligen en vlogg. (mer…)

Läs mer

Fördelar med att bygga sin egna hemsida

Mängden onlinebutiker skjuter i höjden varje år och det blir mer och mer vanligt att människor väljer att handla online istället för i fysiska butiker. Detta då det inte bara sparar en hel del tid. Utan att man också enkelt kan jämföra en viss produkts pris på flera olika hemsidor för att man ska kunna göra det bästa valet. Att handla online har helt klart en del fördelar och är bekvämt och praktiskt när man inte riktigt har tiden att besöka en affär själv. (mer…)

Läs mer

Sökordsoptimering, SEO

När skapar och driver en hemsida så vill du antagligen att folk ska besöka den. Och då är det viktigt att synas. Men vad är det egentligen som gör att vissa sidor hamnar högt upp bland sökresultaten på Google, medan andra sidor hamnar i ingenmansland? Och vad kan du tänka på när du skriver texter för din webbsida om du vill att den ska få många poäng hos sökmotorerna? Det ska vi kika lite närmare på i den här artikeln, som kommer att handla om sökordsoptimering, eller SEO. (mer…)

Läs mer

Trender inom webbdesign, del 3

Välkomna till den här tredje och avslutande delen av artikelserien om trender inom webbdesign. Eftersom trender och mode är avgörande för utformningen av en webbsida, och för hur väl webbsidan i fråga mottas av användarna, gäller det som webbdesigner att ständigt hålla sig uppdaterad på vad som är inne för stunden. Just därför skriver jag den här serien. Här går jag igenom några aktuella trender inom just ämnet webbdesign. I de två föregående delarna har jag bland annat diskuterat hur den ökade användningen av mobiltelefoner gör det allt viktigare för webbsidor att ha en mobilanpassad version. Jag har även pratat om vilka visuella drag som är populära just nu, till exempel feta rubriker, ljusa färger och mycket luft – samtidigt...

Läs mer

Trender inom webbdesign, del 2

Trender och mode är såklart viktiga inom webbdesign, precis som inom alla annan form av design – och som webbdesigner är det nödvändigt att ständigt uppdatera sig angående vilka trender som är inne och populära just nu. Därför är den här artikelserien dedicerad åt just trender inom webbdesign. I den första delen diskuterade vi hur mobiltelefonens frammarsch ställer högre och högre krav på webbsidor att ha en mobilanpassad version för att tillgodose de användare som surfar från mobilen. I den här andra delen ska vi istället kika närmare på trender inom färg, form och layout. (mer…)

Läs mer

Trender inom webbdesign, del 1

Tycker du att trender, mode och nya idéer är viktigt? Antagligen, eftersom du är inne på den här sidan och läser om webbdesign. Inom all form av design är såklart trender och mode avgörande, så även inom design på webben! Själv tycker jag att nya trender är det som gör design spännande. Trender är både svåra att förutse och skapar variation i arbetet – utan nya moden och trender skulle det tvärtom bli ganska enformigt att fortsätta designa nya webbsidor. Därför kommer jag här att tillägna en hel artikelserie åt de trender inom webbdesign som är aktuella just nu. Förhoppningsvis kan åtminstone några av de trender som kommer att behandlas i seriens tre delar inspirera dig till nya idéer inom...

Läs mer

Trender inför 2019

I den förra artikeln skrev vi om vikten av att vara snabb på sak och anpassa sin webbdesign för att ladda snabbt. Men vi tänkte fortsätta den här serien om framtidens webbdesign genom att prata om platt design. (mer…)

Läs mer

Webbdesign: trender 2019

Att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna när det kommer till webbdesign en viktig faktor för att du ska lyckas online. Många förändras sker varje år när det kommer till visuella effekter, algoritmer och vilket innehåll du ska ha på din sida. En hemsida som idag ser minimalistisk och modern ut kan se förlegad och gammal ut om bara ett par månader. Därför är det viktigt att veta vad skillnaden mellan en trend och en förbipasserande design ser ut när det kommer till att designa din hemsida. Du vill säkerställa att din hemsida kommer att se fantastisk ut under de kommande åren och inte likna en gammal strumpa. Så vad kan vi vänta oss under 2019? 2019 kommer handla...

Läs mer

Tjäna pengar via internet – del 3

Om du älskar spel kan du undra hur du gör din passion till vinst. Ett sätt att tjäna pengar som en spelare är att strömma videor av dig själv som spelar spel som till exempel på en plattform som Twitch, som har 100 miljoner sidvisningar per månad. Här är vad du behöver veta om hur man tjänar pengar på Twitch. Om du inte har hört talas om webbplatsen, oroa dig inte. Det är fortfarande ganska nisch. Twitch är en websida där folk laddar upp eller streamar live samtidigt som de spelar spel via dator eller konsol. (mer…)

Läs mer